top of page
flyfoto av gården tatt på 60 tallet

Historien

Blitt gård var i sin tid bygdas samlingspunkt. Med butikk, fryseri, melkemottak og bensinstasjon. Det ble dyrket poteter for salg og gården hadde slaktegriser.

 

Det var Oskar Frøland som drev butikken og Bilitt gård er nok bedre kjent som Frøland av mange som har bodd lenge i Hobøl. Etter Frøland har det vært mange eiere på gården, men butikken ble etter hvert nedlagt og sto tom i mange år.

 

I 2011 kom gården på salg igjen og Petter og Jeanette kjøpte gården nettopp fordi de så potensialet i den gamle butikken. Det ble søkt bruksendring og den gamle butikken ble totalrenovert og fremstår i dag som et hyggelig gjestehus.

 

 

Vertskapet på bilitt gård er på tur i skogen

Initiativtakerne

Jeanette Lysell og Petter Fargam er jord og ild, og har vært sammen om livet siden 1981. Gjennom den tid har de høstet erfaringer og lærdom. Bilitt Gård er drømme-prosjektet hvor all opparbeidet kunnskap og erfaring kommer til uttrykk gjennom de mange tilbud og aktiviteter som finner sted på gården.

 

Jeanette Lysell, født i 63, har lang fartstid innenfor hest og psykisk helsearbeid idet hun har jobbet på Gaustad sykehus med hesteassistert terapi fra 1996 til hun sluttet sommeren 2016. Hun fikk hest som sin store lidenskap i 1973, og har siden den tid alltid hatt befatning med hester, tidligere som hobby og i voksen alder i jobbsammenheng. Hun er ofte brukt som foredragsholder /kursinstruktør i forhold til tema hest og psykisk helse.   Jeanette var den første i Norge som tok hestefagbrevet etterfulgt av ridelærer-utdanningen ved Norsk Hestefagskole. Videre har hun utdanning i Bodynamic (kroppsorientert psykoterapi), skandinavisk etterutdanning i traumeterapi og utdanning fra USA i HEAL-modellen (human-equine alliances for learning. Den første utdanningen Jeanette tok var i kokkefaget, hun gikk i lære ved ærverdige Hotell Stefan og tok fagbrev i 1986. Jeanette ble Barnevernpedagog i 2016.

 

Petter Fargam, født i 56, er utdannet tømrermester og er faglært hovslager, han tok fagbrevet i 1998. Han har jobbet mange år som hovslager ved Norges Veterinær-høgskole hvor han også har undervist  studenter.  Petter holder til i Smia på Bilitt Gård med sine lærlinger og kunder når han ikke varter opp gjester i gjestehuset.  Han har stor lidenskap for dølahesten, og setter pris på en frisk ridetur i Hobøls skoger sammen med Jeanette på deres  dølahester.

 

Jeanette og Petter ønsker at Bilitt Gård skal være et sted som er kjent for å ta godt vare på besøkende - enten det er kunder i smia, overnattingsgjester, jubilanter eller kursdeltakere. Kvalitet, nærvær og autentisitet er nøkkelord som Bilitt Gård står for.

Visjon

Som grenene på lønnetreet i vår logo ønsker vi å rekke ut til folk som besøker Bilitt gård- Vi vil at Bilitt gård skal være et sted for de gode møter mellom mennesker, enten man skal feire en begivenhet, gå på kurs, overnatte, eller tilbringe noen timer på gården sammen med folk og dyr.

 

Et opphold på Bilitt gård skal sette positive spor og gi en opplevelse av å ha blitt møtt på sine ønsker og behov.

et gammelt bilde fra hagen på Bilitt

Følg oss gjerne på Instagram :  bilittgardjeanettelysell

bottom of page